arince-viinirypäle, valkoista lajiketta, kutsutaan "Anatolian  kuningattariksi" samalla tavoin kuin Chardonnay tunnetaan nimellä  "Valkoisten rypäleiden kuningattarena".  

 

Narince-viinitarhat tuottavat myös parhaita lehtiä dolman  valmistukseen.

 

Mey / Diageo Turkki on avannut tyylikkään toimipisteen Istanbulissa  nimeltä IWSA, International Wine and Spirits Academy. Se on ainoa paikka  Turkissa, jossa kiinnostuneet opiskelijat voivat harjoittaa  WSET-sertifikaattia (WSET tarkoittaa viiniä & hengellisen koulutuksen luottamusta,  joka on johtava lontoolainen organisaatio, joka kouluttaa sekä ammattilaisia  ​​että amatöörejä).

 

Monet turkin nuorten viinialan ammattilaiset aloittavat opintojaan  elintarviketeollisuudessa. Jotkut jatkavat viininvalmistusuralla, ja monet  toimivat ravintoloiden sommeliereinä.

 

Myynnin viinit DTC (Suoraan kuluttajille) on yhä jatkuvasti tärkeämpi  ja suositumpi viinitarhojen strategia. Urlan viinitarha myy 40% tuotannostaan  suoramyyntinä kuluttajille ​​ja Barbare Winery -yrityksellä on yli 1500  tilaajaa viiniklubillaan.

 

Matkailu on myös nousussa, sillä viinitilat rakentavat lähellä  sijaitsevia boutique-hotelleja ja ravintoloita kasvattamaan paikkoja, joissa  heidän viinejään myydään.

 

Yksi esimerkki on Thrace Vineyard Route, joka sijaitsee Balkanin,  Aasian ja Mustanmeren risteyksessä. Viinitilat lisäksi reitillä on retkeily-  ja vaellusreittejä, sukellusta, varjoliitoa ja historiallisia nähtävyyksiä.

 

Öküzgözü on ensisijainen luontainen lajike, korkea happamuus ja  vaaleanpunainen väri. Se saa nimensä turkkilaisesta sanaa bullseye, jota  suuret marjat muistuttavat.

 

Öküzgözü esiintyy erityisen hyvin, kun se on yhdistetty toisen  alkuperämeren Boğazkereen. Boğazkere puolestaan ​​saa nimensä turkkilaisesta  sanasta "kurkkuharakka" tai "kurkkupolttimesta" sen  suuremmille tanniineille.

 

Vain turkkilaisia ​​viinejä - yksivärisiä ja sekoitteita - on  saatavilla markkinoilla.

 

Markkinoilla on myös turkkilaisia ​​lajikkeita, jotka on sekoitettu  kansainvälisiin lajikkeisiin, kuten Syrahia, Cabernet Sauvignonia ja  Chardonnayta.

 

Valtion kannustimien ansiosta 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa  tuore investointi ajettiin eteenpäin viiniteollisuudelle. Uusia viinitiloja  perustettiin, mikä haastoi vanhempia, enemmän vakiintuneille tuotemerkkeille.

 

Ensimmäistä kertaa käydään vuoropuhelua Turkissa sijaitsevista  terroiripohjaisista ala-alueista, jotka vaihtelevat sisämaasta, mannermaisesta  ilmastosta  korkeissa tasangoissa vuoristoissa  tuotuihin hedelmiin.

 

Viime vuosina turkkilaiset viinitilat ovat isännöineet useita  merkittäviä kansainvälisiä kaupan konferensseja, mukaan lukien 35. maailman  viinikauppaketjun konferenssin ja eurooppalaisen viinien bloggaajien  konferenssin vuonna 2012.

 

Kesäkuusta 2013 alkaen viinitilojen on kielletty markkinoimasta tai mainostamasta  viinejään Turkissa. Koska viinitilat eivät voi puhua suoraan  loppukäyttäjille, viinin myynnin dynamiikka on muuttunut. Tämän seurauksena  eräiden viinitarhojen painopiste on houkuttella sommeliereita ja  ravintolaryhmiä Turkin tärkeimmillä kaupunkialueilla.

Alkuperäinen kirjoittaja (käännetty): Cathy Huyghe, Forbes Media LLC. 

Lähde: https://www.forbes.com/sites/cathyhuyghe/2014/10/31/15-ways-that-turkish-wine-will-surprise-you/#30719a00747b

Galatassa on laaja valikoima turkkilaisia viinejä ja luultavasti on yksi Suomen ainoista paikoista, joissa voit maistella viinejä niin monilta turkkilaisilta viininviljelyalueilta ja rypäleistä. Tarkista viinilistalta kaikki tarvittavat tiedot viinirypäleistä, viinitiloista ja alueista täältä. (18+)

The English version of this article you may find here:

15 Ways That Turkish Wine Will Surprise You