urkkilainen keittiö voi helposti inspiroida suurella valikoimalla  makuja. Kuitenkin, tulet olemaan hämmästynyt kuinka moni ruokalaji koostuu  yksinkertaisista, edullisista tuotteista, joita on helppo löytää. Tässä ovat  turkkilaisen ruokakomeron huiput.

1.Oliiviöljy. 

Oliiviöljy on ollut tärkein ruoka-aine turkkilaisessa  keittiössä satoja vuosia. Sitä käytetään klassisissa kasvisruoissa, salaatissa  ja paistamisessa.

Stainless and Glass Swan Pitcher With Brown Liquid Besides Grapes and Glass Decanter Stopper during Daytime

2. Riisi. 

Turkkilainen "pilav" tai riisi pilaf, on yleinen  lisuke, joten varastossa tulee olla riisiä. Baldo Riisi suurilla jyvillä on  ihanteellinen pilafille, kun taas Calrose tai muu pieni vilja riisi on  parempi täytteille. Voit käyttää myös säröttyä riisiä paksummille jälkiruoille  ja keitoille.

Nopeasti keittyvä riisi ei ole sallittua. Riisi tulee keittää pitkän  kaavan kautta, mutta se on aina odotuksen arvoista.

chicken, close-up, cooking

3. Sipulit. 

Keltaiset sipulit ovat monen turkkilaisen ruoka-aterian  maun pohja, joten niitä tulee olla paljon saatavilla.Varmista koristeluun,  että sinulla on muutamia punasipuleita ja olet valmis mihin vain.

cooking, cutting, cutting board

4.Tomaattitahna. 

Tomaattitahnaa käytetään lisäämään väriä ja makua  moneen reseptiin, kuumana ja kylmänä.

close-up, fresh, freshness

5.Munakoiso.

Turkki on kuuluisa sen loputtomasta valikoimasta kuumasta ja kylmästä  munakoisosta, kuten Musakasta, paahdetusta munakoisosalaatista ja jopa  munakoisohillosta. Japanilaiset tai italialaiset munakoisot toimivat  parhaiten tavalliseen kokkaamiseen, grillailuun ja täytteeksi. Globe-munakoisot  tuottavat runsaasti massaa murskeille ja salaatille.

Kuivatut munakoisot, saatavilla Keski-Euroopapan markkinoilta, ovat  esiliotettuaja ennen täyttämistä ja höyrytetty täydellisiksi.

6. Kylvövirvilä. 

Kylvövirvilä linssi keitto on tarjolla aamiaisella, lounaalla  ja päivällisellä rikkoakseen päivittäisen kiireen Ramadanin kuukauden aikana.  Kylvövirvilää myös käytetään monissa alkupaloissa ja salaatissa.

7.Jauhot. 

Vanhat kunnon jauhot ovat pääraaka-aine turkkilaisissa  leivonnaisissa, kynteleissä ja jälkiruoissa. Sitä myös käytetään  sakeutusaineena keitoissa ja jälkiruoissa, sekä kalvona paistamisessa.

baked, baking, close-up

8.Valkojuusto. 

Valkojuusto, vähemmän suolaisempi kuin Feta, on tavallinen  aamupalalla ja sitä syödään jatkuvasti leivonnaisena ja voileivän täytteenä,  salaatinkastikkeella tai ilman. Valkojuusto tehdään lehmän, lampaan tai  vuoden maidosta.

appetizer, close-up, cuisine

9. Naudan jauheliha! 

Voit olla hyvin luova jauhetun naudan jauhelihan  kanssa turkkilaisessa keittiössä. Pidä noin kilo pakastettun kaiken päälle.

Naudanlihan rasvapitoisuus (20-30% rasvaa) on parempaa grillaukseen.  Kokeile käsiäsi tekemällä nopeasti ja helposti turkkilaisia lihapullia,  nimeltään 'Köfte' (kuff-TAY'). Ne ovat kansallinen suosikki.

Haudutettuihin kasvisruokiin ja lihaa sisältäviin leivonnaisiin ​​voi  käyttää naudanlihaa, jonka rasvapitoisuus on 10% tai vähemmän.

10. Bulgur. 

Bulgur on arvostettu maaläheisestö maustaan ja korkeasta  ravintoarvoaan. Se on valmistettu halkeilevasta durumvehnästä, joka on  kiehautettu, ja sitten kuivattu.

Turkissa on kahdenlaista bulguria ​​- karkeita ja hienoja. Karkea  bulguri on parasta pilafille, kun taas hienoa bulguria käytetään keitissä,  meze-, liha- ja kasvisruoissa, sekä jopa jälkiruoissa.

Bulgur on edullinen ja helppo löytää lähellä kuiva tuotteita tai kaupan  orgaanisesta osastosta. Bulguria myös löytyy Kreikan ja Lähi-idän ruokakaupoista.

Alkuperäinen kirjoittaja (käännetty): Elizabeth Taviloglu

Lähde: https://www.thespruceeats.com/the-top-ingredients-in-turkish-cuisine-3274236

In English:

Top 10 Ingredients in Turkish Cuisine.

1.Olive Oil

Stainless and Glass Swan Pitcher With Brown Liquid Besides Grapes and Glass Decanter Stopper during Daytime

2. Rise

chicken, close-up, cooking

3. Onion

cooking, cutting, cutting board

4.Tomato Paste

close-up, fresh, freshness

5. Eggplant

6. Red Lentils

7. White Flour

baked, baking, close-up

8. White Cheese

appetizer, close-up, cuisine

9. Ground Beef.

10. Bulgur.

Author: Elizabeth Taviloglu

Source: https://www.thespruceeats.com/the-top-ingredients-in-turkish-cuisine-3274236